Monday, March 2, 2009

.:: Trip Sungai Sedim 1 ::.

ok..aku nak borak sikit pasal Sungai Sedim...tempat perkelahan dan aktiviti riadah...memang menarik kat sana tue...baru nie, aku yg suggest dekat staff usm yang handle program bdk-bdk Jepun nie..sbb aku dah ambik sorang budak jepun jadik adik angkat..so, kena buat aktiviti le...setelah semua setuju..kami berempat pun pakat le agih apa yang patut...
dalam pada tue aku bagitau diaorang aku nie pi dulu sekali je..2 thn lepas..tue pun org bawa..yg aku igt jalan ke sana mmg teruk..pastu boss diaorang bagitau kat aku balik yang kawasana tue dah ok..oohh..lupa..aku kena bawa barang nak bbq...ada yg bawa air..makanan nak bakar..kek etc..

so, waktu depa dah janji pukul 10 lebih geng penang dah tunggu kat secret receipe lunas (aku geng seberang..haha..sbb aku je yg dok belah sini)..aku pun bawa...punya le pulun semlm carik dlm internet kot ada peta tapi hampeh betul..semua gambar org picnic ada le..
so, aku pun control machol le (mana taknya..semua yg pi pompuan..dah le masih bujang lagi dan cun..hahaha..) ...mula2 jumpa ulu paip (aku lega sikit) mmg aku tau kawasan nie..pastu jumpa gulai ayam periuk besar (restoran)..waaa..dah makin dekat..kira dah lega...sekali ada bdk dari kereta belakang aku call bgtau kalau ada tempat jual seluar dan baju nak singgah jap sbb bdk jepun sorang nie tak bawa pakaian lain...aku hairan gak..aku dah pesan juga bdk jepun yg duduk dgn aku nie ..tapi dia buat mcm dek jer (oo..ye..nanti aku citer pasal dia tue)...
so, sampai satu kedai..ada jual t-shir..seluar..yg bestnya aku le yg pi beli dulu t-shirt..okle gak..ada trade mark sedim..yg jepun tue bdk laki je beli..yg pompuan mmg tak mau..ok le ..aku faham..sbb depa nie jenis tak suka mandi..hahhaha...
ok pastu..naik sikit..aku baru perasa tempat aku pi dulu..sbb kalau pi lepas dari situ dah kira tak sesuai utk bdk2 dan family le..sbb arus deras dgn air dalam..so, kena patah balik sbb terlepas simpang..tapi mmg best le..jalan dia dah ok..mmg senang sangat...
sampai dlm kul 11 lebih..so, bersiap le angkat barang dan cari port sesuai...aku pun pasang tempat utk bbq dgn arah..terus anak aku ajak mandi..aku pun p le..punya le sejuk..ketaq aku...aku letak air dlm botol pun ada wap sejuk..tue dia..pergh...tghari tue..kalau korang suruh aku gi mandi situ kul 6 ...igt pagi esok ada org jumpa aku tersangkut kat akar kayu tanpa nyawa dah..mcm citer titanic...hahaha..cuma tak berasap le mulut...
geng pompuan semua tlg masak..aku tlg makan..tapi mmg cantik..pukul 2 lebih kami pun beransur sbb ptg tue depa nie ada program kat usm..kena ada sana kul 6 ptg...kita sambung sat..kita minummmm dulu...haha..kat bawah nie gambar2 sedim..sempoi tak...






2 comments:

adam said...

bila nak mai lagi ?

Anas said...

sapa? bdk Jepun tu ka? tahun depan pula...