Tuesday, March 10, 2009

.:: nak tolong tapi tipu le pulak ::.

korang perasan tak kalau lalu jambatan, highway atau jalan-jalan utama yang sesak pasti ada orang dok berdoa yang kita atau kenderaan lain (terutama kereta) untuk accident?? itu le kerja tonto (tolong org dan tipu orang)...geng2 nie akan naik motor sambil pakai jaket workshop utk tarik kereta...ramai geng depa nie dan akan di station di setiap berapa KM...lagak mereka kadang2 mcm samseng dan kadang2 macam polis..bawa motor laju dan merbahaya kepada kita...kalau accident je pasti pecut walau di arah bertentangan..fuhh..mmg dasyat...pastu yg jadi jem sbb dok berunding di kalangan mereka sendiri nak rebut kereta tue..kdg2 accident sikit tapi pujuk rayu dgn kata tak leh bawa le ..dah rosak le..bahaya nie..enjin boleh hangat..padahal peceh lampu depan dan kemek sikit bonet..takkan le tak leh nak pandu lagi..pastu ada yg lebih esktrem sanggup tarik wayar kat mana ntah utk tunjuk temp. jadi hangat..ada member aku pernah kena..ini orang-orang yang sanggup berdoa accident...utk dapat duit mudah...tue tak kira kalau yang meninggal...
p/s:
yg geng tukar tayar nie pun ada kaki..korang jangan le sebarangan naik jambatan nak carik bisnes mcm tue..pasti kena pukul...aku hairan..paku (mmg dulu dah ada kes sampai report polis) sentiasa ada...pastu bygkan le.tayar pancit..tukar tube...kena rm20..hentam je..bg tube paling bodo dalam dunia nie..elok ko sampai pejabat..dah angin kluar balik..bukan sbb kena paku..tapi kualiti tube yg mmg tak tahan dah..aku harap manusia macam nie carik duit tak ikhlas..moga dibayar dgn tak keikhlasan diaorang nie...

2 comments:

kuIna Jentayutiara said...

patutnya bila xsiden ambulan kena sampai dulu bkan keta cari makan tu..

Anas said...

ambulan pun payah nak sampai..depa sampai dulu