Monday, April 27, 2009

.:: sepetang bersama astro ria ::.

semalam aku lepak rumah parents aku..ye le..balik umah bukan ada sapa..umah parents aku nie sejuk sikit..pastu..sempat le buka astro ria..aku buka hbo..star movie semua tak best..last2 tekgok Rempit...aku pun tak tau kenapa aku tgk..aksi lucah..boleh tahan gak..aku tak faham le org nak tunjuk lani..ye le..mungkin depa cakap itu dunia realiti tapi bila wartawan tanya cakap pulak tak ada kena mengena dgn sesiapa..hidup atau mati..ceh..ayat skema..tapi yg aku pelik kan...bab racing motor kereta nie dah jadi byk sampai aku tak tau le sapa yg nak tgk...bg aku geram le..dok tunjuk org melayu reti tu je..alih2 keje mekanik je..tapi takkan tak ada kaya pakai motor besar dan kereta besar kan bekerja di sektor yg berprestij dan berpendidikan tinggi..
aku tak le tak suka mekanik tapi ye la..kalau citer lain boleh tunjuk perniagaan..bisnes..hasad dengki..tipu..juta2 RM dan yg syok asyik dalam binaan (bawa kertas mahjong pastu pi tempat binaan)..ceh..aku bukan tak sokokng citer malaysia tapi buit je bersahaja..biar mesej mudah dan senang faham..mcm upin dan ipin..serius aku cakap simple tapi padat...bukan kanak2 je..org dewasa pun sesuai...entah le..aku rasa tue kot aku tgk movie org putih kot..semua konsep mudah2..kalau bab keluarga..bab keluarga..bab konflik bab konflik..tak yah carca marba nak campur aduk semua..

3 comments:

kakLuna said...

kmarin 1st time tgk Devils wears prada ..hmm best jugak ye citer nya

aZuRa AhMaD said...

uih..lama x dgr berita..keja ok ka?cuti tgk astro ria ja ka?ok la tu....hehehe

Anas said...

kakluna: hehe..dah agak dah..masa saya dok tgk pun dok igt ini mesti luna akan kongsi citer nie..dah tgk berapa kali tapi mmg best..rasa mmg ada persamaan dgn kita di luar ini

AzuraAhmad: a'a..awak dah pindah sp kan? cuti tgk astro rumah emak je