Thursday, April 16, 2009

.:: Bab Makan ::.



hahha..tak pasal-pasal aku kena tempias pasal makan dengan Luna..ceh..tapi mmg tadi aku pekena nasi kandaq kg melayu...sedap siot..depa siap bungkuih..citer bab makan nie teringat zaman aku kecik2..dulu nasi kandaq boleh cari merata..semua sedap...teloq rebuih...bendi dgn daging seketui..kuah campur + banjir...perghh terangkat bebe! Anson Road..gelugor..habaq je mana..cuma lani je payah..yg boleh try lagi kat kg melayu satu ..nasi beratur kat masjid kapitan keling (hampa p malam punya..sedap..tukang masak lain..siang tak best)...Hamediah ok le...line clear boleh le kepada sapa yg boleh tahan dgn hygene kureng...yg lain tue actually tak le ori walau depa bubuh ori...lebih kepada nasi kenduri..boh ketam le ikan sotong..mana tue nasi kandaq..nasi pun rasa pelik je..nasi minyak dengan apa ntah satu lagi nasi...tapi bab makan mmg aku tabik Luna le..badan kecik (kecik ker???) tapi tanya dia kedai mana tak singgah..patut kena jadi wakil TV3 untuk Jalan Jalan Cari Makan....

7 comments:

kakLuna said...

eh kedai yg mahal2 sy tak singgah la...jgn fitnah no....hehe

Anas said...

hahah...route 69 tak mahai ka..burger pun berapa ringgit dah

WeBViDeOKLiP said...

apa lg
ganti maria tunku sabri la
haahaha

Anas said...

hahaha...itu le dicadangkan selalu...

siti murni said...

best tu...nasi beratuq..:-)

Anas said...

heheh..siti murni..thanks for visiting my blog...yes...nasi beratur one of the best...kalau ada tetamu dari luar penang..mesti kena bawa depa pekena seround

muteaudio said...

Nasi Kandaq Kpg Melayu membuatkan saya nak balik Penang! Situ lah tempat saya membesar dan saya dibesarkan dengan Nasi Kandaq Kpg Melayu.