Saturday, April 18, 2009

.:: beriyani..::.

kelmarin tetiba bapa aku call..dengan suara mcm cemas..mak tgh pening..aku tanya..awat? aiman buat hal ka? bapa aku cakap tak..nie mmg pening nak bangun pun dia ckp pusing2 je rasa..aku pun ckp ok..bg 5 minit aku sampai (mmg dekat gile rumah parents aku) kebetulan pagi tadi aku pergi hantar wife...ada exam dan kelas kat maktab..aku dah hantar yg kecik kat pengasuh..aiman masih lena..so, aku hantar kat rumah mak aku ..sbb aku nak basuh kain kejap pastu nak sidai kat rumah mak aku..kira nanti lepak sekali le kat rumah mak aku...aku tanya mak aku tak apa kan? dia ckp ok dengan wajah sihat je..
tetiba time aku nak kluar mula pikir bukan2..ish..mintak dijauhkan le..dia masih dok makan ubat darah tinggi tapi teu le..dah tua dan keletihan masih nak buat2 keje...sampai je aku kata kat mak aku..nie kalau pi hospital sah kena tahan..dia ckp tak yah le..p klinik je..aku pun call Pak Lang tanya dia ada kat klinik mana..dia ckp ada kat klinik kat pmtg pauh sini..
time dok check aku selidik mcm2..tanya gastrik ada effect tak dgn darah tinggi (yg soalan nie patut aku tanya kat kawan2 di farmasi)....dia ckp tak tapi check mmg tinggi..pastu dia tambah dos ubah dari makan setgh jadi sebiji sehari dah lani..mmg tahap umur kot..balik aku tau dia lapaq sbb dia ckp semlm dia tak makan..aku kata kat dia kenapa tak makan..dia ckp kluar dgn kakak aku tetiba kakak aku ada emergency kena balik terus tak sempat..aku teringat dia call tanya aku tak pi pasar malam..aku selamba le jawab tak le...kalau dia bgtau aku dia lapaq insya Allah aku p beli aih makanan..bukan aku je..semua adik beradik aku pun akan carik..
pastu bawa p carefour..mak aku suka makan kat kedai mamak dlm carefour..HUSSAIN....tapi sblm nak p anak aku dah tarik aku..Abah..nak main..aku pun ckp ok le..p beli token..sekali dia nak main satu benda nie..mcm teka2 syiling dok dalam cawan mana..ada 3 cawan..aku teka..sekali ...bruu..3 token jatuh aik..dia nak main lagi...aku teka..bruu..turun lagi..kali ketiga main lagi..bru turun..aku ckp anak aku dah2..nie tikam nie...mampuih aku tapi nasib baik tak bawa utk makan...kira aku ajak dia main kereta pastu aku ajak jom makan.balancce token byk aku simpan dulu..nanti dia nak main senang le..hehe.dah ada token...ada bebudak kerumun aku time tue tanya mcm mana main..aku ckp..korang test satu round pastu korang teka le..nasib ada (aku kalih belakang nampak depa try tapi tak2 juga kena..hehehhe)
pastu pergi le Hussain...mak aku ambik nasi putih..oleh kerana LUNA citer beriyani aku pun makan le beriyani situ..mmg sedap dari Subaidah dan lain2 yg pernah kau try..tak sedap...sekali anak aku nak nasi lemak..beli le..ayaq aku? perghh..ice blended kiwi...pasai apa..pasal casher yg jaga air cun..nak tgk lama sikit..hahaha...

6 comments:

IBU ALISSA said...

salam ...thanks for visit my blog...

Anas said...

'ur most welcome..

mother of two said...

try nasik beriani lak hari nie... tapi pas makan sure ZZZZZZZ

Anas said...

mesti punya...dah kena mcm tue mata pun berat

zarina said...

amboi3xxx......casher air kiwi cun yeeerr......
patut lerrr...syoxx sangat pi c4....pi.....rah.........

Anas said...

hehe..puan...sejak bila masuk blog nie puan