Sunday, May 17, 2009

.:: aku kembali ::.

Kembali bekerja..hehehe..bukan kembali terjalin ek..aku hari nie secara rasmi masuk bekerja setelah dengan cuti sbb pengasuh anak aku ada urusan keluarganya dengan lepas tue aku pulak demam panas......mmg letih le..
demam nie mcm pusing2 je dalam family aku..dari yg sulung ke bongsu pastu si emak dia pastu aku pastu anak yg sulung balik pastu aku..ceh..pusing je tak p mana demam nie (anak aku yg no 2 kat kodiang pun terkena tempias sama)...apa nak jadi ntah le...tapi aku hari khamis mcm nak ok tapi tgk mcm teruk jumaat aku rest dan aku tak p solat jumaat hari tue..nak pergi dah tapi wife aku kata solat rumah le..dah tak sihat..jatuh kat majsid nanti lagi susah..aku pun ok le..sbb aku bab solat jumaat nie aku mmg jarang2 sekali le terlepas...insya Allah walau outstation mana pun aku akan cari masjid nak solat..sbb aku rasa rugi tak pergi..penghulu segala hari dengan penuh rahmat lak tue..aku kira tidor dan sabtu bapa aku dok bgtau aku suruh rest byk2..bini aku jawab perli..ala..dah rest byk pun..ceh..jeles le tue dan malam tue aku nak demam balik..ambik bini aku tue..ckp sangat...
pastu ahad..mak aku mai (kira mak aku free je time mesti mai tgk aku..bapa aku pun sama..siap bawa sup le..moi le..mcm2)..mak aku ajak p klinik..cari Pak Lang aku (Dr Fauzi)..pastu pi jumpa dia..check segala2nya dia ckp ok..actually tak demam tapi kuman masih ada..tukan badan tak sedap..dia bg tambah dos antibiotik..mmg lepas tue aku rasa lagi lega dan balik mak aku bagi tilam sempoi..hehhe...waa...sedap le aku lena cuma terganggu dgn aku terbatuk sbb kahak dah cair (problem juga kalau kahak cair sgt- kawan aku, ahli farmasi suruh aku ambik claratine utk mengeringkan kahak)..kul 9 lena dah..heheh..tapi kul 1 jaga..tolong bini aku buat asignment..huhuhu...

4 comments:

watie said...

salam ziarah.. tumpang baca yer :)

saya baru perasan yg saudara anas nie pernah klik follower di blog http://quefamily1.blogspot.com.. time kasih yer

tapi sudi2kan laa jenguk kediaman baru saya http://www.quefamili.com :)

Anas said...

Salam kembali.
terima kasih juga sudi membaca di blog ini yang tak seberapa.Insya Allah saya akan ke kediaman baru saudari

ima said...

salam singgah,
moga demam cepat sembuh...

akak pun sama macam gitu kalau seorang demam,lepas tu habislah bergilir dgn yang lain...apa2 pun bersabarlah menerima ujian dariNYA.

Anas said...

salam.terima kasih kak.alhamdulilalh makin sembuh tapi suara masih mcm Ella..hehehe