Saturday, August 22, 2009

teringat aku peristiwa di masa bulan Ramadhan


Assalamualaikum


macam mana puasa hari nie? aku..perghh..ada aktiviti saja di rumah sampai buat wife aku bising..ehhe..sorry no..nak buat mcm mana..lepas tue aku online le dgn sorang awek nie..hehe..dia keje..pastu dia tanya aku..tadi tidor ke..aku ckp dak sbb buat keje..tapi sambil chat tue aku selang tgk gambar hindustan di tv3...sekali boleh terlelap!


ceh..mmg betui, kalau tak buat aktiviti mmg boleh lena nie...aku pun terus aktiviti sambil tgk FB (sorry ek..aku FB tak minat bercucuk tanam..hahaha) pastu sembang dgn awek nie..sekali aku kluar le cerita hari nie aku terkorek hidung dah 2 kali (sorry agak kurang sopan citer benda nie) dan cepat2 tarik bila teringat aku berpuasa..mmg lawak kan..


pastu aku tanya le awek ni..pernah tak mcm terlupa dan makan ke minum ke..mcm aku..zaman sebelum masuk universiti ada juga citer2 mcm tue..terutama zaman sekolah..aku langgah (minum) sebotol ayaq ais (air sejuk) dalam fridge...sekali mak aku lalu tanya..posa tak nie?..aku dlm dok minum tersembuq habih depan fridge..mmg tak disengajakan tapi mmg gile2 minum le...


pastu ada juga aku terpaksa berbuka sbb sakit..dari darjah 2 sampai form 5 mmg aku full tak pernah tinggal cuma lepas tue aku sakit..mmg terpaksa ganti dan mmg perit bab nak ganti..pastu dlm tempoh tue hanya masa aku tahun 2 je aku sakit gastrik pulak..aku terpaksa tinggal..ganti..sekali lagi sakit..insya Allah tahun nie aku cuba bgi full...


so, apa citer korang kat sana pulak ??


tapi kan..yang paling famous masa kecik2 sekolah rendah nie..pi mengaji atau maksuk waktu..perg..ambik wudhuk mcm syok gile..sbb kan ada air sikit kat mulut walau ludah...satu lagi mandi..perghh..aku pernah kena kawan aku ckp kat aku dgn member sorang lagi...hampa dok buat le tak posa..Tuhan nampak woo..hahah...nanti tak tahu le anak2 aku pulak apa depa punya peel...


p/s: awek tadi aku maksudkan tue kawan aku yg mmg akrab le...seorang ibu kepada seorang budak yg comel dan isteri kepada husband yang penyayang kepadanya

4 comments:

hazeleyed said...

Salam
Zaman kanak -kanak memang lucu dan selamba...

Anas said...

Hazeleyed: betul...kalau igt terutama masa kita dah ada anak-anak lagi melucukan dan yg pasti selepas berbuka semlm menjadi perbualan ahli keluarga bab-bab ini

Zarina said...

alangkah indah dan seronok zaman kanak coz x payah pikiaq apa,ssh ati ker.....dah la..posa lak ..kadang2x leh miss...terlupa la...siap leh makan dan minum lg..sedar2x eh..aku posa..!!!lpas subuh jer..leh tidux lak sampai tghari..heheh..bila raya lakk ..dok pikiaq nak kumpul duit raya banyak2x....
em..sekarang kalau lpas sahur..pi tidox balik alamat..mmg telajak ler...sup2xx pi keja lambat..
jangan terasa yer..
heheh

Anas said...

hahaha..nak kena nie...mentang² dia mengajar petang...tue dok habaq awai ajer duit raya nie..ada apa² ker?