Friday, August 21, 2009

Salam Ramadhan

Assalamualaikum..

lama betui aku tak update blog nie...ok le..dengan kesempatan ini aku ingin mengucapkan selamat menyambut Ramadhan Al Mubarrak ini..semoga kita semua mendapat keberkatan di dalam bulan yang disebut penghulu segala bulan...dan aku mohon ampun dan maaf kepada semua org yang aku kenali di dunia realiti atau maya..ada salah silap yang berkemungkinan tidak disengajakan..


kalau masuk je ramadhan aku pasti akan teringat lirik lagu dari kumpulan nasyid Raihan:


ku Mengharapkan Ramadhan

Kali ini Penuh Makna

Agar Dapat Kulalui

Dengan Sempurna


Selangkah Demi Selangkah

Setahun Sudah Pun Berlalu

Masa Yang Pantas Berlalu

Hingga Tak Terasa ku Berada

Di Bulan Ramadhan Semula


Puasa Satu Amalan

Sebagaimana Yang Diperintahnya

Moga Dapat ku Lenturkan

Nafsu Yang Selalu Membelenggu Diri

Tiada Henti-henti


Tak Ingin ku Biarkan Ramadhan Berlalu Saja

Tuhan Pimpinlah Daku Yang Lemah

Mengharungi Segalanya Dengan Sabar

Kita Memohon Pada Tuhan Diberikan Kekuatanku

Merayu Pada Tuhan Diterima Amalan


Selangkah Demi Selangkah


Dengan Rahmatmu Oh Tuhanku


ku Tempuh Jua


aku kalau dengar lagu nie mesti sayu je rasa..hmm..kira mmg menginsafi diriku yang aku penuh dengan dosa..harap Allah mengampuni aku di atas segala dosa-dosa ku..AMIN..


pagi tadi sempat aku bersahur..dan seperti biasa, wife aku masa..wife aku tak berapa minat utk makan yang kita panaskan..dia suka baru dimasak..tapi ok le..dia mmg buat cepat bab masak nie..main baling2 ingredients dia terus masak dan ready..sedap lak tue..itu le keistimewaan wanita ek bila bab memasak...so,korang sahur apa pagi tadi...dan yang palingbest ada seorang rakan karib aku yang mmg rasa dia nie betul ke tak betul..pagi2 masa sahur wish selamat berpuasa walau dia bukan penganut Islam..at least ada org yg menghormati rakan2 islam dengan menghantar mesej...


dan yg paling terkejut aku...selama aku bersahur sejak kawin..ini le pertama kali anak aku duduk semeja (bukan duduk..dukung)...si kecik..abang2 dia dulu tak pernah bangun pun masa kami sahur..haha...


ok le..selamat berpuasa kepada semua...

9 comments:

Norizwan said...

Selamat berpuasa di bulan ramdhan Al-Mubarak ini.semoga bro bahagia.salam perkenalan follow blog saya leh.

http://namaakuizwan.blogspot.com

aZuRa AhMaD said...

Selamat Berpuasa..

Anas said...

Assalamualaikum

Norizwan: selamat berpuasa.terima kasih.saya akan jadi follower blog awak

Azura Ahmad: selamat berpuasa juga

Luna said...

eceh..bernasyid pulak dia.. kekeke

Anas said...

luna: biasa le..hibur kalau tak mengantuk

Zarina said...

sempena bulan ramadhan yang mulia nie jgn dok kacau ayg sangat....ingat2..ler..cek abg oii......and..jangan dok selalu buka peti ais lakk....heheh...apapun...selamat berpuasa...and moga posa penuh tahun nie....macam tahun2x yang lalu..harap2xx penyakit gastrik x datang!!!kkkk...

Anas said...

kacau apa tue ayang..haha..sapa kacau sapa nie..ye le..harap di bulan nie kita sama dapat keberkatan

kakLuna said...

ish ish ada adegan kacau2 (ayaq) dan buka2 (peti ais) ek...kekeke

Anas said...

Luna: hehe..buka peti ais apa agak2 ek